maanantai 14. marraskuuta 2016

Jotenkuten pärjätään

Nämä ihmiset on luotu kestämään! Nuori nainen ,jolla hemoglobiini oli 64, sai 1 yksikön verensiirron jolla hemoglobiini yleensä nousee 10 yksikköä, siis Suomessa, täällä sitä ei edes kontrolloitu. Leikkaus tehtiin vasta kolmantena päivänä sairaalaantulosta. Vatsaontelosta löytyi noin 16 viikkoinen kuollut sikiö, kohtu ei ollut revennyt mutta vatsaontelossa oli paljon hyytynyttä verta, leikkausvuotoa lisäksi ja leikkauksen yhteydessä hän sai toisen verensiirron. Leikkaus onnistui, potilas jäi henkiin! Suomalainen olisi ollut henkitoreissaan moisen jälkeen.
Viikon välein on löytynyt kaksi vastasyntynyttä joilta puuttuu peräaukko, toinen on jo leikattu, tosin ihan erilailla miten kotimaassa tehtäisiin. Toinen odottaa huomista kirurgin kommenttia vatsa pinkeänä. Lisäksi osatolla on lapsi jolla iso selkäydinkohju ja toisella hankalat kampurat, napatyrä ja lievästi epämuotoinen pää. Enemmän poikkeavuuksia parissa viikossa kuin mitä näki kotimaassa parissa vuodessa. Lisäksi vastasyntyneiden korkeita kuumeita ja neurologisia oireita. Huh huh!!
Iloisena uutisena kaksospuolikas, jonka veli kuoli ilmeisesti nälkään, syö pikkukupista äidinmaidon korviketta ja voi hyvin. Yltäpäältä infektoituneessa ihottumassa tullut viikon vanha lapsi näyttää paranevan antibiooteilla.

Superkuuta ihaillaan, tänään pitäisi olla parhaimmillaan. Täällä kuu(kin) käyttäytyy kummallisesti, makasi selällään sirppinä mutta kun oli yli puolikuun, näytti kääntyneen mahalleen. Lisäksi kuu on tosi korkealla taivaalla kun aluksi oli lähellä iltatähteä ja taivaanrantaa. Osaisiko kukaan selittää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti