torstai 20. lokakuuta 2016

Ilembulassa taas!

Afrikka tarttuu, lumoaa ja vetää puoleensa. Siitäkin huolimatta että välillä lyö päätä seinään. Ilembulassa jo kolmannen kerran, edelliset kerrat 5 ja 3 vuotta sitten.
Tällä kertaa täällä yhdessä kätilöystävän Mallan kanssa.
Paperisota oli jo kotimaassa melkoinen ja jatkui kahtena päivänä Dar es Salaamissa eri virastoissa ihan uupumiseen saakka. Paperit olivat melkein kunnossa kun saavuimme lentäen Mbeyan kautta Ilembulaan torstaina 13.10.
Darissa ehdimme tutustua kahteen erilaiseen sairaalaan kollega Ernestin opastamana, toinen oli osittain yksityissairaala, toinen valtion sairaala, molemmat mukavaa katsottavaa.
Lisäksi ehdimme käydä tapaamassa Jestinaa ja perhettään. Jestina on ystävä ensimmäiseltä reissulta 2011 jolloin hän toimi Ilembulassa teho-osastolla hoitajana. Seuraava tapaaminen oli 2012 Jestinan ja Danielin häissä, molemmat ovat maasaita. Sitten 2013 rotinoilla kun Leyan poika oli muutaman kuukauden vanha. Nyt talossa on pieni tyttövauva, Jestina rauhallinen ja lempeä äiti.
Saimme asettua Ilembulaan ihan rauhassa, oli pitkä viikonloppu kun perjantaina oli Julius Nyereren syntymäpäivä ja kansallinen vapaapäivä. Saunottiin ja hyvät ovat löylyt Afrikassakin.
Sunnuntaina kirkkoon, naapuriin lounaalle ja toiseen naapuriin kahveille. Tosi yhteisöllistä täällä kuuman auringon alla.
Vapaahetkinä ei saa silmiään irti savanninäkymästä ja iltahetki on mukava viettää terassilla auringonlaskua ihaillen ja pimeyden tullen tähtien syttymistä katsellen. Kulotuksen aiheuttama savunhaju ja villikoirien ulina mausteena.
Tästä lähtee kuusiviikkoisemme täällä! Yritin liittää kuvia, eipä onnistunut, ehkä seuraavalla kerralla.

2 kommenttia:

  1. I look forward to hearing of your adventure, again. I have so much respect for your work there.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kuulumisista. Niin tuttua,että kaipaus Tansaniaan iskee ihanine muistoineen. Toivottavasti olette saaneet sopivan kortteerin jossa kuusi viikkoa on hyvä olla ja sähköä riittävästi blogin kirjoittamiseen. Netin hitaus tunnetusti estää usein kuvien lataamisen. Labda kesho...

    VastaaPoista