torstai 8. joulukuuta 2016

Kotona Suomessa

Reilu viikko kotiintulosta ja nyt vasta alkaa pää selvitä kaikesta Afrikassa koetusta! Oli niin vahva ja väkevä kokemus, positiivisella tavalla.
En ole koskaan talvea pelännyt mutta nyt tuntui että uloskaan ei voinut mennä, pakkaseen ja lumeen. Afrikkalaisilla onneksi ilma hellii kun elämässä ja arjessa on niin paljon haasteita.
Työstä siellä jäi kovin ristiriitainen olo. Synnytykset hoidetaan huonosti ja lapsia kuolee viikoittain vaikka syntyisivät hyväkuntoisina. Lähtöaamunakin oli kaksi pientä vainajaa synnytyssalin pöydällä odottamassa. Toinen oli syntynyt ennenaikaisena edellisenä päivänä ja toinen hyväkuntoisena viikko aiemmin, kotiutunut ja oli tullut takaisin oikein kovassa kuumeessa ja kuollut samantien.
Saimme lämpimät hyvästelyt sairaalan väeltä ja toiveen palata, mukavaltahan se tuntui.
Ristiriitaista oli myös se, että pystyimme lyhyen vierailun aikana viettämään nautinnollista turistielämää Mufindissa farm lodgella, Ruahassa luksuscampilla ja safariajeluilla ja lopuksi Darissa rantahotellissa. Tällaiset nautinnot jäävät tansanialaisilta täysin kokematta, ovat vaan liian kalliita huvituksia.
Monta hienoa kohtaamista monenlaisten ihmisten kanssa, väriä, lämpöä, maisemaa, luontoa, erilaisia aamuja ja iltoja...kaikkea tätä sopii nyt ikävöidä ja olla onnellinen siitä että olen päässyt tämän kaiken kokemaan.
Kyllä varmaan vielä joskus takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti